Atopowe zapalenie skóry

atopowe-zapalenie-skory_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Wszędzie moja złuszczona skóra ....

Tytuł: Wszędzie moja złuszczona skóra ....
Autor:Martyna
15.4.2010, 11:28
Ojej... fajnie by tak było - zrzucić skórę po to, żeby na wierzch wyszła nowa - piękna gładka zdrowa skóra w jednolitym kolorze beż ani jednej suchej plamki i wymagająca wsmarowania balsamu czy kremu nie częściej niż raz w tygodniu... ech...

Autor:
25.5.2011, 12:34
Mnie również martwi stan mojej skóry. Najpierw trądzik, teraz to, normalnie załamka. Czytałam o trądziku tutaj tradzikrozowaty.com.pl Mam nadzieje, że jakoś szybko wylecze moje dolegliwości skórne.

Autor:kaśka
22.6.2011, 19:58
Jasne, że najfajniej byłoby zmienić skórę. Niestety nie da się. Nie ma się chyba czym załamywać. Jest teraz tyle świetnych kosmetyków, emolientów. Naprawdę skórę można utrzymać w niezłej kondycji. Ja na przykład używam A-Dermy z wyciągiem z owsa, a w aptekach aż półki się uginają od takich artykułów.

Autor:moniczka
30.6.2011, 16:38
Tak, myślę, że jakiś dobry emolient no i wizyta u dermatologa powinna załatwić sprawę :) Mam taką fajną stronkę, co prawda dla atopowców, ale jakby nie patrzeć azs opiera się w dużej mierze na bardzo suchej skórze (co z kolei stoi blisko złuszczania), a jest na niej wiele informacji o pielęgnowaniu i leczeniu takiej skóry, także warto zajrzeć, a nuż traficie na jakieś pomocne informacje: xxx

Autor:Renia
20.4.2012, 14:17
Ja też od nastoletnich lat mam problemy ze skórą, jako \\\"niedoświadczona\\\" wówczas stosowałam tony kosmetyków w nadziei że znajdę ten właściwy który ukoi moją skórę. Teraz już wiem że bardzo ważnym czynnikiem który wpływa na nasza skórą jest odpowieni poziom witamin i minerałów. dlatego na skórę włosy i paznokcie łykam Sufrin - siarkowe tabletki. Twarz dodatkowo zmywam raz w tygodniu rumiankiem. Moje zaczerwienienia na skórze pojawiają sie naprawdę sporadycznie :-)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

atopowe-zapalenie-skory_ciekawostki

Ciekawostki

Choroby skóry
Choroby skóry jest to bardzo rozległe pojęcie, które odnosi się do wielu czynników oraz warunków. Niektóre z tych schorzeń mogą być po prostu irytujące a inne mogą być poważne, prowadzić w skrajnych przypadkach do śmierci.

Czy wiesz, że...

Dermatologia estetyczna
W miarę upływu czasu, nasza skóra wykazuje naturalne, nieuniknione oznaki starzenia – zmarszczki, zwiotczenia, uszkodzenia spowodowane działaniem słońca. Można temu jednak zapobiegać, nie tylko stosując kremy przeciwzmarszczkowe, ale też korzystając z licznych zabiegów, jakie proponuje nam dermatologia estetyczna.

Polecamy

Dermatolog
Problemy skórne dotykają większość osób. Właściwie tylko nieliczni mogą szczycić się nienaganną cerą. Stąd też zawód dermatologa jest niezwykle przydatny.

Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Pyralgina działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo. Działanie Pyralginy polega na hamowaniu aktywności enzymu - cyklooksygenazy w ośrodkowym układzie nerwowym.