| Tytuł: | Wszędzie moja złuszczona skóra .... |
| Autor: | Martyna 15.4.2010, 11:28 |
| Ojej... fajnie by tak było - zrzucić skórę po to, żeby na wierzch wyszła nowa - piękna gładka zdrowa skóra w jednolitym kolorze beż ani jednej suchej plamki i wymagająca wsmarowania balsamu czy kremu nie częściej niż raz w tygodniu... ech... | |
| Autor: | 25.5.2011, 12:34 |
| Mnie również martwi stan mojej skóry. Najpierw trądzik, teraz to, normalnie załamka. Czytałam o trądziku tutaj tradzikrozowaty.com.pl Mam nadzieje, że jakoś szybko wylecze moje dolegliwości skórne. | |
| Autor: | kaśka 22.6.2011, 19:58 |
| Jasne, że najfajniej byłoby zmienić skórę. Niestety nie da się. Nie ma się chyba czym załamywać. Jest teraz tyle świetnych kosmetyków, emolientów. Naprawdę skórę można utrzymać w niezłej kondycji. Ja na przykład używam A-Dermy z wyciągiem z owsa, a w aptekach aż półki się uginają od takich artykułów. | |
| Autor: | moniczka 30.6.2011, 16:38 |
| Tak, myślę, że jakiś dobry emolient no i wizyta u dermatologa powinna załatwić sprawę :) Mam taką fajną stronkę, co prawda dla atopowców, ale jakby nie patrzeć azs opiera się w dużej mierze na bardzo suchej skórze (co z kolei stoi blisko złuszczania), a jest na niej wiele informacji o pielęgnowaniu i leczeniu takiej skóry, także warto zajrzeć, a nuż traficie na jakieś pomocne informacje: xxx | |
| Autor: | Renia 20.4.2012, 14:17 |
| Ja też od nastoletnich lat mam problemy ze skórą, jako \\\"niedoświadczona\\\" wówczas stosowałam tony kosmetyków w nadziei że znajdę ten właściwy który ukoi moją skórę. Teraz już wiem że bardzo ważnym czynnikiem który wpływa na nasza skórą jest odpowieni poziom witamin i minerałów. dlatego na skórę włosy i paznokcie łykam Sufrin - siarkowe tabletki. Twarz dodatkowo zmywam raz w tygodniu rumiankiem. Moje zaczerwienienia na skórze pojawiają sie naprawdę sporadycznie :-) | |
Choroby skóry
Choroby skóry jest to bardzo rozległe pojęcie, które odnosi się do wielu czynników oraz warunków. Niektóre z tych schorzeń mogą być po prostu irytujące a inne mogą być poważne, prowadzić w skrajnych przypadkach do śmierci.
Dermatologia estetyczna
W miarę upływu czasu, nasza skóra wykazuje naturalne, nieuniknione oznaki starzenia – zmarszczki, zwiotczenia, uszkodzenia spowodowane działaniem słońca. Można temu jednak zapobiegać, nie tylko stosując kremy przeciwzmarszczkowe, ale też korzystając z licznych zabiegów, jakie proponuje nam dermatologia estetyczna.
Dermatolog
Problemy skórne dotykają większość osób. Właściwie tylko nieliczni mogą szczycić się nienaganną cerą. Stąd też zawód dermatologa jest niezwykle przydatny.