Atopowe zapalenie skóry

atopowe-zapalenie-skory_wiem_o_zdrowiu

Forum -> skaza białkowa czy azs

Tytuł:skaza białkowa czy azs
Autor:Nikola85
30.8.2011, 14:05
witam:)mój 3 miesięczny synek ma suchą wysypkę na twarzy.2 lekarzy stwierdziło że jest to skaza białkowa i nie kazali mi jeść nabiału i wszystkiego co jest modyfikowane i z konserwantami.Inny lekarz natomiast powiedział ze jest to atopowe zapalenie skóry- które nie musi być wcale związane z alergią na białko i pozwolił jeść nabiał.Na chwilę obecną nie wiem co mam robić-czy jeść normalnie jak \"kobieta karmiąca\"i karmić, czy może przestawić go na butelke-mleko nutramigen. Proszę o opinie:)dziękuję i pozdrawiam:)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

atopowe-zapalenie-skory_ciekawostki

Ciekawostki

Choroby skóry
Choroby skóry jest to bardzo rozległe pojęcie, które odnosi się do wielu czynników oraz warunków. Niektóre z tych schorzeń mogą być po prostu irytujące a inne mogą być poważne, prowadzić w skrajnych przypadkach do śmierci.

Czy wiesz, że...

Dermatologia estetyczna
W miarę upływu czasu, nasza skóra wykazuje naturalne, nieuniknione oznaki starzenia – zmarszczki, zwiotczenia, uszkodzenia spowodowane działaniem słońca. Można temu jednak zapobiegać, nie tylko stosując kremy przeciwzmarszczkowe, ale też korzystając z licznych zabiegów, jakie proponuje nam dermatologia estetyczna.

Polecamy

Dermatolog
Problemy skórne dotykają większość osób. Właściwie tylko nieliczni mogą szczycić się nienaganną cerą. Stąd też zawód dermatologa jest niezwykle przydatny.

Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Pyralgina działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo. Działanie Pyralginy polega na hamowaniu aktywności enzymu - cyklooksygenazy w ośrodkowym układzie nerwowym.