| Tytuł: | Dernilan |
| Autor: | MZl 6.11.2011, 21:16 |
| Witam, mam prośbę o podpowiedź w następującej kwestii. Mój 3 letni syn cierpi na atopowe zapalenie skóry. Niestety z początkiem sezonu grzewczego zaostrzyły się problemy z atopią. Na palcach rąk i nóg zaczęły mu się robić pęknięcia. Boli go to i ciągle to drapie, czym tylko pogarsza sprawę. Kusi mnie, żeby mu to zacząć smarować Dernilanem, ale na ulotce jak byk, wytłuszczonym drukiem, jest napisane, że nie powinno się go stosować u dzieci poniżej 12 roku życia. Chciałabym się dowiedzieć o co konkretnie chodzi, który składnik i dlaczego jest niebezpieczny. Podobno kamfora. Ale dlaczego dokładnie, to nie wiem. Czy rzeczywiście u dzieci, zwłaszcza z atopią, to może być problem? Czy nie stosować w ogóle, czy tylko bardzo ostrożnie, z rzadka i cieniutko? Jeśli już to maść czy krem? Pozdrawiam | |
| Tytuł: | Dernilan |
| Autor: | 17.11.2011, 20:54 |
| A dlaczego akurat Dernilan? Jakoś źle mi się on kojarzy, poza tym ma zbyt mocne działanie jak na tak młodą i delikatną skórkę. Moja 4.5 letnia córka również ma azs i również wraz z początkiem sezonu grzewczego problem się pogarsza. Jednak cały czas stosujemy la roche posay dla atopowej skóry, bez względu na porę roku. Jest to co prawda droga linia kosmetyków, jednak osobiście uważam to za trafny wybór. Niestety nie znalazłam w ich ofercie szamponu do włosów, więc tylko to kupujemy z innej firmy. | |

Choroby skóry
Choroby skóry jest to bardzo rozległe pojęcie, które odnosi się do wielu czynników oraz warunków. Niektóre z tych schorzeń mogą być po prostu irytujące a inne mogą być poważne, prowadzić w skrajnych przypadkach do śmierci.
Dermatologia estetyczna
W miarę upływu czasu, nasza skóra wykazuje naturalne, nieuniknione oznaki starzenia – zmarszczki, zwiotczenia, uszkodzenia spowodowane działaniem słońca. Można temu jednak zapobiegać, nie tylko stosując kremy przeciwzmarszczkowe, ale też korzystając z licznych zabiegów, jakie proponuje nam dermatologia estetyczna.
Dermatolog
Problemy skórne dotykają większość osób. Właściwie tylko nieliczni mogą szczycić się nienaganną cerą. Stąd też zawód dermatologa jest niezwykle przydatny.